SOMMARSCEN 18/7 @dansbanan

Hur än speciell våren har varit så är nu sommaren här! Vi är glada, vi är kalassugna, vi har en utomhusscen på hemmaplan! Kom spindlar, kom kullerbaggar, kom irländsk folkrock och episk impropop – låt oss skapa en sommarscen ihop. Såklart lokalt – såklart världsklass. Välkommen till Dansbanan i Tollered!

På scen
15.00 KULLERBAGGE
Barnakt från 2-5 år
Vad håller Kullerbaggen på med? En danzoologi, en upptäcktsresa in i Kullerbaggens mikrokosmos tillsammans med koreografen och dansaren Bronja Novak Lindblad producerad av Big Wind. Med hjälp av fantasynen kan alla med barnasinne se den om de bara anstränger sig en aning…

19.00 WEST OF EDEN TRIO
Folkrock hörrni! West of Eden Trio landar hos oss och tar oss med på resan från finstämt, akustiskt historieberättande till catchy folkrock och irländskt låtspel. Bandet har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine!

20.45 KRISTINA ISSA
Episk impropop med Kristina Issa som får dig att både dansa och gråta. Sedan Kristina släppte första skivan, ”Afraid of Whales” har vi intensivt lyssnat till teman som utanförskap, längtan, hopp och rättvisa. Minns magin Gretafestivalen 2018 – vi är glada att ha Kristina med band hos oss igen.

Hur då?
50 själar med biljett får ta del av musiken på plats inne på dansbanan. Biljetter köps på Billetto på den här länken och den här gången krävs inte medlemskap, eftersom vi inte har servering. Gör så gott ni kan och lite till. Sprid ut er som prickar på ett tyg, på en picknickfilts avstånd och med sol i sinne. Vi börjar på eftermiddagen med en barnakt med entré 50 kr. Senare kommer två fantastiska band att lysa upp denna festival-glesa sommar, entré 180 kr.

Och vet ni – det är faktiskt inte vilket sommarkalas som helst – Smeden och Spindeln fyller 5 år! Vad vi önskar oss i födelsedagspresent? Nya härliga vänner säger vi! Det går förstås att lösa medlemskap för kommande arrangemang på Smedjan när det tillåts. Du hittar information om hur du blir medlem i vår kulturförening på den här länken. 

Vi arrangerar sommarscenen med stöd från Lerums kommun som ger extra medel för lokalt förenings- och kulturliv.

VARMT VÄLKOMNA!
Smeden & Spindeln